- 1. Τι είναι η Στέβια;
Το φυτό Στέβια είναι αυτοφυής, πολυετής, φυλλώδης θάμνος, της βορειοανατολικής Παραγουάης με ύψος που φτάνει το ένα μέτρο. Αποτελούσε δε, για 600 χρονια την παραδοσιακή γλυκαντική ουσία των αυτόχθονων ιθαγενών της φυλής Guarani. Διά της μεθόδου της εκχύλισης, από τα φύλλα του εξάγονται με φυσικό τρόπο τα γλυκαντικά συστατικά του, οι Γλυκοζίτες Στεβιόλης.
- 2. Ποια είναι η χημική σύσταση της Στέβια και η σημασία της για τον άνθρωπο;
Η χημική σύσταση της Στέβια είναι τόσο πλούσια σε οργανικές και ανόργανες ενώσεις, που φτάνει για να αντιληφθεί κανείς πόσο σημαντικό δώρο είναι της φύσης: Γλυκοζίτες, πρωτεΐνες, καροτένια, φλαβονοειδή, γιββερελλίνη (με ευεργετική επίδραση στον προστάτη) λουτεΐνη (με ευεργετική επίδραση στα μάτια) αιθέρια έλαια και ανόργανες ενώσεις N,P,K,CA,Mg,Fe,NA,Zn.
- 3. Ποιες είναι μερικές από τις ευεργετικές ιδιότητες της Στέβια στον οργανισμό;
Η Στέβια ενεργοποιεί την έκκριση ινσουλίνης, μειώνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης σακχαρώδους διαβήτη 2. Μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης χρησιμοποιείται για την παρασκευή καλλυντικών. Τέλος, διευκολύνει την ούρηση και συμβάλλει στα χαμηλά επίπεδα ουρικού οξέος.
- 4. Τι είναι οι Γλυκοζίτες Στεβιόλης;
Οι Γλυκοζίτες Στεβιόλης είναι οι γλυκαντικές ουσίες που βρίσκονται κυρίως στα φύλλα του φυτού της Στέβια. Αυτές είναι οι παρακάτω: Ρεμπαουδιοσίδη-Α Ρεμπαουδιοσίδη-Β Ρεμπαουδιοσίδη-C,Ρεμπαουδιοσίδη-D, Ρεμπαουδιοσίδη-E, Ρεμπαουδιοσίδη-F, Στεβιοσίδη , Δουλκοσίδη-A, Στεβιολοβιοσίδη
- 5. Τι είναι η Ρεμπαουδιοσίδη-Α;
Η Ρεμπαουδιοσίδη-A είναι η πιο γλυκιά από τους γλυκοζίτες με ποιότητα γλυκύτητας όμοιας με τη ζάχαρη χωρίς δυσάρεστη επίγευση και με ένταση γλυκύτητας περίπου, 200- 380 μεγαλύτερη. Είναι ανθεκτική στους 200 βαθμούς Κελσίου γι’ αυτό μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική σε αντίθεση με τα χημικά γλυκαντικά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας Τροφίμων έχει πιστοποιήσει την ασφάλεια και την υψηλή καθαρότητα της Ρεμπαουδιοσίδης στη Στέβια, προερχόμενη από την εκχύλιση των φύλλων του φυτού με φυσικό τρόπο χωρίς χημική δομική τροποποίηση.
- 6. Ποια είναι η μέγιστη ημερήσια δόση στην πρόσληψη των Γλυκοζιτών Στεβιόλης;
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας Τροφίμων στις 11/11/2011, η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη είναι τα τέσσερα (4) μικρογράμμαρια ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.
- 7. Τι είναι η Ερυθριτόλη;
Η Ερυθριτόλη προέρχεται από τη ζύμωση των φρούτων και των λαχανικών προκειμένου να εξασφαλίζονται οι διαιτητικές ιδιότητες της Στέβια.
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας δίνουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε ευχαριστημένοι με αυτό.OkPrivacy policy