10639613_945621685470892_3019425649469516478_n
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
  • 1/2 φάκελο μπεικιν
  • 2 φάκελα ξηρή μαγιά
  • 500 γρ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κακουλέ
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
  • 4 κουταλιές σούπας elite στέβια
  • 150 γρ. βούτυρο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Βάζουμε το μισό γάλα σε μπωλ αφού το ζεστάνουμε λίγο (χλιαρό) και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Αφήνουμε να αφρίσει.
Σε λεκάνη χτυπάμε τα αυγά. Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε τη στέβια.
Κατόπιν το προσθέτουμε μέσα στη λεκάνη με τα αυγά.
Ρίχνουμε και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν και ενώνουμε τα υλικά ζυμώνοντας απαλά.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο λίγο και διπλώνουμε τη ζύμη χωρίς να την παιδεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 2 ώρες περίπου.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε τα τσουρέκια μας.
(Επειδή αυτή η ζύμη είναι πολυ μαλακιά και απλώνει καλό είναι να τα βάλουμε σε ατομικά ταψάκια να χωράνε ίσα ίσα να μην απλώσουν).
Τα αφήνουμε πλασμένα να φουσκώσουν μισή ώρα.
Τα αλοίφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.