chocolate-ice-cream-stevia
ΥΛΙΚΑ
  • 940 γρ. γάλα 1,5% ή πλήρες
  • 50 γρ. γάλα σε σκόνη
  • 90 γρ.σιρόπη Αγαύης
  • 5 γρ. Elite Stevia
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 γρ.πηκτικού (κατά προτίμηση όξινη πηκτίνη από άγουρα φρούτα)
  • 570 γρ.πικρή σοκολάτα 70% φυσικά χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά στους 25 βαθμούς Κελσίου, ρίχνουμε το γάλα σκόνη και όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 40 βαθμούς ρίχνουμε το σιρόπι Αγαύης. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και όταν η θερμοκρασια φτάσει ξανά στους 40 βαθμούς Κελσίου ρίχνουμε το πηκτικό με την Elite Stevia. Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 50 βαθμούς Κελσίου, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει στους 82-84 βαθμούς Κελσίου. Μετά βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ,αφου το σουρώσουμε και το σκεπάζουμε με μεμβράνη, η οποία θα εφάπτεται με το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο από 4 έως 6 ώρες.Η θερμοκρασία του πρέπει να φτάσει στους 4 βαθμούς Κελσίου.
Κατόπιν δουλεύουμε το μείγμα με το μίξερ χειρός για 1 -2 λεπτά και μετά το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή στην κατάψυξη και το ανακατεύουμε κάθε 15 λεπτά μέχρι να πήξει.